Specialiteiten

Altijd al willen weten hoe een roomboter amandelletter gemaakt wordt? Bekijk snel het filmpje!

Origineel voor de dag komen en eens op iets anders trakteren dan oranjekoek of slagroomtaart?

probeer de Flödebol! Succes verzekerd!

Amandelspeculaasjes

Onze amandelspeculaasjes zijn dit seizoen bekroond tot beste speculaasjes van de provincie Friesland. En daar zijn we best trost op!

Speculaasjes van bakker Jan, heerlijk bros en met de lekkerste kruiden!

Huzumers

Een smeuïge gevulde koek met een twist van caramel. Op de koek 3 nootjes in de vorm van een klavertje drie. Dit klavertje komt terug in het wapen van Huzum en staat voor de drie wijken in Huzum (Huzum Dorp, Huzum west en Huzum oost), de drie groengebieden in Huzum (Julianapark, Abbingapark, Potmarge) en de drie generaties Bakkerij Schuurmans ( Pake Jappie en Beppe Neeltje, Heit Hylke en Mem Sapie en nu broer en zus Jacob en Greetje)

Het koekje is echt verrukkelijk en is zowel los als per zakje verkrijgbaar. Ook leuk om cadeau te doen!

Oranjekoek

Oranjekoek van bakker Jan scoort altijd goed. Dit jaar weer bekroond met een prachtige tweede plaats tijdens het kampioenschap oranjekoek bakken. En daar zijn we apetrots op! Onze oranjekoek wordt met liefde bereid volgens geheim recept. Het maakt vaak lange reizen over de Provinciegrens en soms zelfs wel naar het buitenland. Voor de lekkerste oranjekoek van Nederland moet je in Sneek zijn, maar de lekkerste oranjekoek van Leeuwarden haal je al jaren bij Bakkerij Schuurmans!

Suikerboffert en krentenboffert

Een mooie Friese traditie bij de geboorte van een kind is de boffert. Dit is een Fries suiker- of krentenbrood in tulband vorm. Oorspronkelijk werd de boffert door de naaste buren gegeven. Een boffert met daarop een kleine boffert betekent dat de kraamvrouw een zoon heeft gekregen en zonder een meisje. Of de krentenboffert werd gegeven bij jongens en de suikerboffert bij meisjes.

Met gepaste trots presenteren wij…

Vanaf heden heeft u bij ons de keuze: lekkere dikke plakken brood of oud en vertrouwd op 12,5 mm.

Zo maken we ons lekkerste speculaas…

Vikorn…al jaren een begrip!

Reacties zijn gesloten.