Assortiment

Bakkerij Schuurmans, het adres voor brood in alle maten en soorten, dun of dik gesneden, koekjes van klein tot groot, rijk belegde broodjes, gebak en bonbons!

Onder aan deze pagina vindt u onze volledige assortimentslijst, maar we lichten onze productgroepen graag eerst voor toe.

BROOD

Brood behoort tot de basisvoedingsmiddelen. Het levert relatief weinig calorieën en bevat onmisbare voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines, ijzer en calcium. Ons brood bevat slechts 1,5 % zout.

Koolhydraten geven je lichaam energie. Vezels zorgen voor een voldaan gevoel, helpen je op gewicht te blijven en zorgen voor een goede stoelgang. Het advies van het voedingscentrum  is ongeveer 6 sneetjes volkorenbrood per dag te eten. Volkorenbroden (zowel grof als fijn) en meergranenbroden bevatten de meeste vezels. Dit brood is dus het meest voedzaam.

Brood wordt op verschillende momenten van de dag gegeten. De traditionele broodmomenten zijn nog steeds het ontbijt en de lunch. Maar brood heeft zich inmiddels een weg gebaand naar andere tijdstippen op de dag. Tussendoor wordt steeds vaker een boterham of een broodje gegeten om de trek te stillen. Brood is namelijk ook bijzonder geschikt als tussendoortje. Het bevat veel minder calorieën dan andere zoete of vette tussendoortjes en brood ˜vult’ lekker.
Brood wordt in toenemende mate bij de warme maaltijd gebruikt. Daarmee volgen wij de gewoonten van andere culturen. Dat zie je aan het desembrood wat in Nederland steeds populairder wordt. Brood past traditiegetrouw ook goed op de koffietafel of bij een gezellige high tea. Tenslotte doet brood het uitstekend bij de borrel, of dat nu in de namiddag of ˜s avond is. Dat betekent dus dat je op elk moment van de dag brood kunt eten. En voor elk broodmoment is er wel een geschikte broodsoort voorhanden

Wij hebben wel meer dan 30 soorten brood op de plank. En dan hebben we het nog niet eens over het kleinbrood zoals harde bollen, zachte bollen en croissants. Spelt en Desem zijn welkome nieuwkomers. Ons speltbrood is 100% spelt. Het bevat ongeveer 1% minder koolhydraten dan da andere broodsoorten. Spelt is een oeroude graansoort waaruit tarwe is ontstaan. Hiermee zijn we gaan oogsten en er ontstond een tarwe met goede kwaliteitseisen voor de consument. Doordat de samenleving verandert steken er steeds meer allergieën de kop op en dus ook een tarweallergie. Daarom heeft men spelt weer van stal gehaald, wat goed blijkt te werken voor mensen met een tarweallergie. Daarnaast verkopen we ook desembrood en zuurdesembrood, Het verschil zit ‘m in het gistings- en rijzingsproces. Ons dagelijks brood wordt gebakken met toegevoegde gist waarbij het proces van deeg bereiden tot en met bakken 4-5 uren duurt. Desem en Zuurdesem wordt bereid door middel van natuurlijke gisting, waarvan bij desembrood een rijstijd van 24h (buiten de koeling) en zuurdesem 48h (in de koeling). Desembrood is niet gezonder dan “gewoon” brood. Maar wèl erg lekker!   E-nummers tillen onze lekkernijen naar een hoger kwaliteitsniveau. Het gebruik ervan is niet schadelijk. Maar voor woe tocht liever zonder heeft: ons desem wit, desem bruin, desem volkoren, licht meergranen, donker meergranen en koemelkvrij brood bevat geen E-nummers.  

Ook de allergieën worden niet vergeten bij de bakker, zo is er zoutarm, koemelkvrij en glutenvrij brood verkrijgbaar. Glutenvrijbrood is brood zonder glutenvormende eiwitten. Speltbrood bevat ook gluten omdat tarwe uit spelt is ontstaan en beide dus glutenvormende eiwitten bevatten. Wij verkopen glutenvrij wit en glutenvrij tarwebrood.

BELEGDE BROODJES

Wij durven onszelf gerust specialist in belegde broodjes te noemen. In zoveel soorten en maten, te veel om hier op te noemen. Dagelijks vers bereid, pas op het moment dat u ze nodig bent. Zo garanderen we een prima kwaliteit en een broodje zoals u het wilt. Dus een broodje gezond zonder tomaat? Geen probleem! Een broodje filet americain met extra veel ui? We regelen het voor u!

Klik om te kijken naar ons assortiment belegde broodjes op onderstaande link!

Belegde broodjes van Bakkerij Schuurmans

Waarom zou iemand koolhydraatarm brood gebruiken?

Er zijn specifieke diëten die uitgaan van een koolhydraatarme voeding.  De laatste jaren komt een koolhydraatarme voeding steeds vaker in het nieuws. Het Atkins-dieet, het Montignac-dieet en Dr. Frank-dieet komen neer op een eetpatroon met veel vet en eiwit en weinig koolhydraten (suikers, zetmeel en voedingsvezel!). Brood, graanproducten, aardappelen, rijst en pasta zijn in deze diëten verboden of (in de vervolgfase) zeer beperkt toegestaan. In de praktijk leidt een koolhydraatarm dieet er helaas vaak toe dat men door de lage consumptie van fruit en graanproducten onder andere te weinig voedingsvezel binnen krijgt. De gezondheidsraad adviseert voor volwassenen een vezelconsumptie van 30-40 gram per dag. Het volgen van een koolhydraatarm dieet wordt ook door het Voedingscentrum afgeraden, juist omdat het kan leiden tot een te hoge verzadigd vet inname en te weinig fruit, voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Voor mensen die toch graag een koolhydraatarm dieet willen gebruiken, kan koolhydraatarm brood wel een middel zijn om toch nog voedingsvezel binnen te krijgen. Wij adviseren grondstoffenleveranciers daarom om bij de ontwikkeling van koolhydraatarm brood juist vezelrijke producten te gebruiken, zoals peulvruchten, noten en zaden. Zo kan het tekort van voedingsvezels deels worden opgevange. Koolhydraatbrood is bij ons verkrijgbaar.

Wij snijden brood op twee diktes, 12,5 mm en 14 mm. Aan u de keuze!

Voor meer informatie kijkt u op onderstaande link

voedingscentrum

GEBAK

Origineel voor de dag komen tijdens kraambezoek? Uw werknemers verrassen met een gebakje met logo omdat u met uw bedrijfsresultaten een mijlpaal heeft bereikt? Vertellen aan de love of your life hoeveel je van hem houdt? Samen de bruidstaart aansnijden op weg naar een lang en gelukkig leven? Het kan allemaal met het gebak van Bakkerij Schuurmans. Voor elke gelegenheid een passende taart of gebakje. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, te veel om hier op te noemen. Ons gebak wordt met de beste ingrediënten bereid en dàt proef je. De bakkers stoppen er al hun liefde in. Kijk voor ideeën in ons fotoalbum, of vraag onze medewerkers. Zij adviseren u graag!

De gehele assortimenstlijst is hier te downloaden. (lijst per 31-01-’21)

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.